Home » Visual Management » Tromp B.V.
Tromp B.V.
Tromp B.V.

Uniformiteit door schaduwborden

De bekwame ontwikkelaar, fabrikant en groothandel van mineralenmengels, Tromp BV, bestaat sinds 1937. Dat ze zich in korte tijd hebben ontwikkeld tot belangrijk begrip in de veehouderij is een waarheid als een koe. Met als kernactiviteit het ontwikkelen en verkopen van mineralenmengels en premixen voor rundvee, paarden en schapen heeft Tromp BV door de jaren heen heel wat ervaring opgebouwd. Tromp B.V. levert naast mineralen en premixen ook stoffen als krijt, zout, landbouwkalk en produceert sinds jaar en dag likstenen van zeer hoge kwaliteit. Om de professionaliteit te waarborgen was het inzetten van een nieuwe manier van werken een logische stap.

Tromp BV schaduwborden in productiehal DOWNLOAD | 2016 Klantcase Tromp B.V. - Visual Workplace

Standaardiseren

We spreken met Loekie Jahn-Enklaar, de extern adviseur die de directie en medewerkers van Tromp BV ondersteunt bij het beoogde veranderingsproces waarin de 5S methode centraal staat. “Bij de start van het veranderingsproces bij Tromp B.V. stond overzicht krijgen en te behouden over de productie bovenaan de prioriteitenlijst”, vertelt Loekie. “Omdat de schoonmaak steeds meer aandacht kreeg, ging ik op zoek naar middelen die ondersteuning konden bieden in het netjes opbergen van de materialen en daarbij kwam ik al vrij snel bij Visual Workplace terecht”. Visual Workplace heeft verschillende soorten schaduwborden ontworpen voor Tromp BV waardoor de bezems, stoffers, blikken, scheppen en andere materialen een duidelijk vastgestelde plaats hebben gekregen in de productieruimtes. “De schoonmaakspullen zwierven door de productiehallen. Nu we gebruik maken van de schaduwborden is er meer uniformiteit gekomen binnen de organisatie met betrekking tot de schoonmaakmaterialen. Medewerkers reageren zeer positief op de visualisatieborden, iedereen weet de schoonmaakspullen te vinden en ruimt ze nu ook netjes weer op na gebruik”.

Schaduwbord zonder materialen Tromp BV

Sublimatieborden

In een werkomgeving zoals bij Tromp BV, waar dagelijks gewerkt wordt met mineralen, vitamines, krijt, zout etc. dienen de schaduwborden bestand te zijn tegen uitzonderlijke situaties. Daarom is er gekozen voor Superior schaduwborden (meer info op www.schaduwborden.nl). Deze borden worden gemaakt van aluminium plaatmateriaal en de druktechniek op deze borden is sublimatie. Sublimatie is een druktechniek waarbij de print onder hoge temperatuur in de plaat wordt gedrukt. In specialistische omgevingen worden Superior schaduwborden vaak ingezet, gezien dergelijke borden bestand zijn tegen hoge temperaturen, graffiti, krassen, UV stralen en andere extreme omstandigheden. Met name bij bedrijven waar gewerkt wordt met voedingsmiddelen of medicijnen wordt het sublimatiebord gebruikt ter ondersteuning van de hygiëne en de veiligheid in de werkomgeving.

“Het advies van Visual Workplace om te kiezen voor Superior schaduwborden, was voor ons erg waardevol. We hebben de borden nu al een tijdje in gebruik en ze zien er nog steeds prima uit!” aldus Loekie. Sinds de implementatie van de visualisatie borden, wordt er door de medewerkers van Tromp BV gebruik gemaakt van Vikan schoonmaakmaterialen. Loekie: “De medewerkers ervaren de kwaliteit van de schoonmaakmaterialen van Vikan als zeer hoog. De materialen zijn stuk voor stuk erg gebruiksvriendelijk!”

Het plaatsen van de op maat gemaakte schaduwborden was nog wel een hele klus omdat enkele schaduwborden in de toren geplaatst moesten worden: “De borden zijn met een hijskraan naar de juiste plaats getransporteerd. Gelukkig is dit proces helemaal goed verlopen”, aldus Loekie.

Shadowboards in production in productieruimte Tromp BV

Herkenning en betrokkenheid

Naast het feit dat de borden hebben gezorgd voor standaardisatie van het schoonmaakproces, hebben ze ook nog andere positieve effecten gehad vertelt Loekie: “Schaduwborden zien er erg professioneel uit, de huisstijl van Tromp is er in verwerkt en dat heeft er voor gezorgd dat medewerkers meer betrokken raakten. Verder rest mij het nog te zeggen dat de opvallende groene borden onze productieruimtes flink hebben opgefleurd!”

 

Schaduwborden in uw organisatie?

Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn en of er een passende oplossing is voor uw bedrijf? We brainstormen graag met u voor een passende oplossing. Contact met Visual Workplace​.

Dusty shadow boards in production area Tromp BV