Home » Visual Management » Brabantia
Brabantia
Brabantia

"Teamwall creëert betrokkenheid en eenheid”

In het jaar 1919 wordt in het Gelderse Aalst het familiebedrijf Brabantia opgericht. In de beginselen gestart met de productie van melkbussen, kannen, zeven en trechters kennen we Brabantia tegenwoordig als belangrijke speler op de markt als het gaat over het produceren van duurzame huishoudelijke producten en innovatieve concepten. 95 jaar succes brengt het bedrijf naar de volgende generatie van innovatie. Met de lancering van de nieuwe visie ‘designed for living’ is Brabantia klaar om grote stappen te maken. Met als eerste stap het implementeren van een complete teamwall.

Brabantia klantcase - teamwall DOWNLOAD | 2016 Klantcase Brabantia - Visual Workplace

Standaardiseren

Marc Hellinx, plantmanager bij Brabantia S&L Belgium heeft het hele project op poten gezet en vertelt: “Ik was in China bij een organisatie waar ze gebruik maakten van teamwalls. Op deze teamwalls waren de werkwijzen voor medewerkers inzichtelijk gemaakt. Ik raakte hierdoor enorm geïnspireerd en wilde deze manier van standaardiseren door middel van visual management ook organisatie breed toe gaan passen bij Brabantia”, aldus Marc.

Na een eerste ontmoeting met Visual Workplace tijdens een Belgische beurs, benaderde Marc Visual Workplace met de vraag of het mogelijk was om zo’n zelfde teamwall te ontwerpen. “De adviseur van Visual Workplace is twee keer langs geweest om te brainstormen. Deze brainstorm-sessies verliepen vlot en daardoor stond er al snel een mooi eerste ontwerp.”

Visual Workplace heeft uiteindelijk een complete teamwall geleverd, volledig op maat en in de huisstijl van Brabantia. De teamwall bestaat uit een aantal panelen van het materiaal DiBond die geplaatst zijn op metalen frames. Op de panelen zijn diverse visualisatieborden geplaatst. Hierop zijn de LEAN werkwijzen visueel gemaakt.

Brabantia klantcase - teamwall

Cultuurswitch

“Ik ben trots op dit project”,  aldus de Plantmanager, “het is een eerste stap naar meer, een stevige basis. Binnen Brabantia streven we naar meer discipline en door de teamwall is er betrokkenheid en eenheid gecreëerd binnen de organisatie”. Ook vertelt Hellinx: “Kwaliteit is een belangrijk item binnen ons bedrijf. Ik ben van mening dat alles wat je doet, een weerspiegeling moet zijn van wat je produceert. De teamwall draagt daar nu dagelijks aan bij”. Door het inzetten van de teamwall heeft bij Brabantia een cultuurswitch plaatsgevonden. “In het begin was het voor de medewerkers erg onwennig om te werken met de teamwall als basispunt. De medewerkers waren eerst erg terughoudend over dit project. Maar al snel vond er toch een cultuurswitch plaats. De teamwall zorgt er nu bijvoorbeeld voor dat medewerkers onderling duidelijkere afspraken met elkaar maken en dat ze elkaar op hun verantwoordelijkheden aanspreken. Soms moet je gewoon het goede voorbeeld durven geven”.

Resultaat

Dit project heeft een stevige basis gezet voor een langdurige samenwerking tussen Visual Workplace en Brabantia S&L Belgium. Marc vertelt: “Alles wat we in ons hoofd hadden is werkelijkheid geworden.”

Brabantia klantcase - teamwall

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Wij denken graag met u mee voor een maatwerk oplossing. Neem hier direct contact op met Visual Workplace.