Home » Visual Management » Bakker Barendrecht
Bakker Barendrecht
Bakker Barendrecht

Op de werkvloer, bij Bakker Barendrecht

RIN BAHADOER (OPERATOR) | 04-2022

Verdwenen bezems en onvindbare gereedschappen. De zoektocht naar gereedschap behoorde voor Rin Bahadoer (50), operator bij Bakker Barendrecht, tot de orde van de dag. De komst van schaduwborden bracht daar verandering in.

 

Een wereld van verschil

"Een wereld van verschil", zo omschrijft operator Rin Bahadoer de productieruimte van Bakker Barendrecht voor en na de komst van de schaduwborden van Visual Workplace. De kleurrijke borden en stickers laten door middel van witte contouren precies zien welk gereedschap waar moet hangen. "Dit zet mensen aan om gebruikte spullen direct terug te hangen", zegt Rin.

"Want als iets mist, zie je dat meteen."

Rin is al 25 jaar in dienst bij het groente- en fruitbedrijf waarvan de laatste tien jaar in een leidinggevende functie. Hij werkt op de citrusafdeling, waar dagelijks zo’n veertig medewerkers sinaasappels en andere vruchten keuren en verpakken.

Operationele structuur

Het schaduwbord bespaart tijd én geld, omdat er minder spullen kwijtraken en verloren gaan. Ook uit hygiënisch oogpunt is het bord volgens Rin een stap vooruit: "De gereedschapsklemmen houden alle spullen van de grond af. Het lastigste van een schaduwbord is de plek bepalen waar het moet komen te hangen."

Voor die klus schakelde hij dan ook de hulp in van zijn collega's. "Zij moeten er ook mee werken, dus is het belangrijk dat ze het eens zijn met de keuze."

De schaduwborden en stickers hangen nu overal op goed zichtbare plekken, binnen twee meter van de werkplek.

"Zo hebben we altijd alles binnen handbereik."

Na al die jaren bij Bakker gaat Rin nog steeds met veel plezier naar zijn werk. "Als de citrusvruchten netjes in de kratten liggen, stemt dat klanten tevreden en daar doen we het voor."

Ondertussen houdt hij scherp in de gaten of de medewerkers de gebruikte spullen terugbrengen naar het schaduwbord.

"Het zijn net kinderen. Je moet er iedere dag achteraan", besluit hij met een knipoog.

 

Wil jij ons magazine ontvangen, vol met Visual Management inspiratie?
Vul hier jouw gegevens in en ontvang een exemplaar via de post.