Doelstellingen & KPI's
Doelstellingen & KPI's

Visualisatie ter ondersteuning van de doelstellingen en KPI's

Het stellen van de juiste doelen is voor iedere onderneming van het grootste belang. Onderzoek toont aan dat het stellen van doelen, en de sturing daarin, leidt tot betere resultaten. Grotere organisaties vertalen top-level bedrijfsdoelstellingen door naar onderliggende afdelingsdoelstellingen. Dit wordt ook wel Policy Deployment genoemd. Voor een goede sturing van de doelen is het gebruik een doelstellingenbord (of policy board) onmisbaar. Op een typisch doelstellingenbord worden achtereenvolgens de volgende zaken weergegeven: de missie visie strategie van het bedrijf, de onderliggende doelen, per doel een analyse en per doel een actieplan. Voor SNS Reaal hebben we een doelstellingenbord ontwikkeld dat uitgerold is over vestigingen in heel Nederland.

Voorbeeld Reaal zorgverzekeringen

Lars Talsma - Lean Consultant SNS Reaal

"Aan de hand van onze ervaringen hebben we een model gemaakt waarin, naast de pdca-cyclus van de medewerkers zelf, ook ruimte was voor onze strategische doelen en de feedback van de klant. We hebben één proefexemplaar besteld dat we op de schadeafdeling in Utrecht getest hebben. Daar kwamen nog wat verbeterpunten uit. Van de definitieve versie van ons bord hebben we nu zo'n 60 exemplaren in gebruik, verdeeld over de verschillende vestigingen."

Magneetvensters voor data presentatie

Magneetvensters kunnen gebruikt worden voor het presenteren van de gegevens op een doelstellingenbord. Een magneetvenster bestaat uit een transparante kunststof sheet met een gekleurde rand en magneetstrips op de achterzijde en is op iedere metalen ondergrond te gebruiken. Voor iedere rij op het doelstellingenbord kan een aparte kleur gekozen worden. Magneetvensters zijn verkrijgbaar in A3, A4 en A5 formaat en in de kleuren blauw, geel, grijs, groen, rood, oranje, grijs en zwart.

Magnetische smileys als statusweergave tool

Het visualiseren van de status van bedrijfsdoelstellingen of KPI’s is op een eenvoudige manier te doen via magnetische smileys. In een oogopslag is te zien hoe ten opzichte van een specifieke doelstelling gepresteerd wordt. Smileys zijn beschikbaar in de kleuren rood, groen en geel en in diverse afmetingen. 

Performance visualisatie

Brainstormen?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Wij brainstormen graag en denken met u mee wat voor u de beste opties zijn. Maatwerk leveren en advies geven zijn is wat we doen. Contact met Visual Workplace​.