Agile & Scrum
Agile & Scrum

Agile and Scrum

Agile is een verzamelnaam voor iteratief projectmanagement. Een van de stromingen binnen agile is Scrum. De agile benadering is een cyclische benadering waarbij je in korte iteraties ontwerpt, een (klein) deel bouwt, test en oplevert om zo sneller tot een beter eindresultaat te komen. Agile wordt voornamelijk binnen IT projecten toegepast alhoewel er ook projectgroepen zijn binnen de creatieve sector en de wetenschap die agile elementen gebruiken.

Het gebruik van scrumborden

Bij de toepassing van de scrum methode wordt vaak gebruik gemaakt van een scrumbord, ook wel sprintbord genoemd. Op het scrumbord is de status te zien van de ontwerptaken in de vorm van user-stories. Het scrumbord is het middelpunt tijdens de dagelijkse standup- of scrum-meeting. Het scrumbord geeft het team, de product-owner en de scrum-master ten allen tijde inzicht in de voortgang van de werkzaamheden (meer over user-stories, dagelijkse standups en scrum rollen).

Magnetische User Story Cards, het duurzame alternatief

User Story Cards worden gebruikt voor het noteren van de user stories tasks op een scrumbord. Normaliter gebruikt men hiervoor post-its, met als nadeel dat de kleefkracht snel verloren gaat en dat bij langdurig gebruik de User Story Cards van het scrumbord vallen. Wij hebben een duurzaam alternatief ontwikkeld in de vorm van een magnetische User Story Card. Deze hecht op een metalen ondergrond (zoals een scrumbord), is met een whiteboard marker te beschrijven en volledig uitwisbaar. Magnetische User Story Cards zijn er in de kleuren geel, oranje en groen. Ze zijn 7,5cm bij 7,5cm groot, hebben een dikte van 0,8mm.

Presenteer de sprint met een magneetvenster

Magneetvensters kunnen gebruikt worden voor het presenteren van de sprint burndown. Een magneetvenster bestaat uit een transparante kunststof sheet met een gekleurde rand en magneetstrips op de achterzijde. Ze zijn op iedere metalen ondergrond, waaronder een scrumbord, te gebruiken. Magneetvensters zijn verkrijgbaar in A3, A4 en A5 formaat en in de kleuren blauw, geel, grijs, groen, rood, oranje, grijs en zwart. 

Scrumbord voorbeeld van de ANWB

Professionele oplossing?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Wij brainstormen graag en denken met u mee wat voor u de beste opties zijn. Maatwerk leveren en advies geven zijn is wat we doen. Contact met Visual Workplace​.