Magneetvensters
Magneetvensters

Magneetvensters

Wat deze documenthouders bijzonder maakt.

Magnetisch kader, kaarthouder, magneetdisplay, displayframe. Het product dat wij magneetvenster noemen, wordt enorm veel aangeboden. Niet gek, het is ook een fantastisch product dat op veel manieren gebruikt kan worden. In deze blog vertel ik met trots meer over hoe wij dit product zien.

Wat?

Wanneer koop je een magneetvenster & tegen welk probleem loop je aan?
Met een magneetvensters kun je een document, vaak zelf geprint, op een professionele manier presenteren. Zonder een venster worden vaak whiteboardmagneten, of zelfs plakband gebruikt. Hierdoor gaat het document hangen, krullen en wordt het vies. Waardoor je informatie niet duurzaam kan ophangen en overbrengen.
 

Wie?

In welke situaties & wie ervaart dit probleem?
Iedereen kent wel het whiteboard waarop een rooster, productieplanning of andere documentatie hangt. Daarnaast worden er vaak aankondigingen opgehangen en hangen de huisregels er al enige tijd verloren bij. In het begin gebruik je vier magneten in de hoeken, maar wanneer er meer documenten opgehangen worden, slinkt dit al snel naar 3.. 2.. of soms nog maar 1. Dit is een situatie die we allemaal herkennen, van de overlegruimte in een productiebedrijf tot de kantine van de voetbalvereniging.
 

Waarom?

Is dit een probleem & waarom?
Nu kun je denken, het hangt toch? Maar een boodschap komt alleen over als deze visueel sterk is. Een document wordt geplaatst om informatie te delen, dan is het per definitie een probleem als deze niet optimaal wordt gepresenteerd. Nu sla ik een serieuze toon aan, maar dat is exact waar we voor staan. Dit is onze kracht en daarmee onze unieke visie op Visual Management.
 

Waar?

Op welke momenten is dit een probleem?
Delen van informatie is essentieel. Informatie kan zelfs van levensbelang zijn, denk hierbij aan veiligheidsprocedures. Maar stel je bijvoorbeeld ook voor dat een rooster niet (goed) gelezen wordt en overdrachten niet gedaan kunnen worden. Wanneer informatie gedeeld wordt, heeft dat altijd een doel en dus ook altijd gevolgen.
 

Het productieproces van onze magneetvensters is net zo interessant als de noodzaak hiervan. Ik vertel je daar graag meer over en waarom dit zo uniek is.
 

Materiaal

De magneetvensters zijn van een mat PVC. Het voordeel hiervan is dat licht hier niet op weerkaatst en het document dus altijd goed leesbaar is. Het toffe is dat we deze ook met glans PVC produceren, want dan kun je er met een whiteboard stift op schrijven en dit uitwissen. Denk bijvoorbeeld aan een turflijst die met regelmaat opnieuw ingevuld wordt. Door het document achter een uitwisbaar magneetvenster te plaatsen hoef je niet continu opnieuw te printen.
 

Productie

Het drukken van de vensters wordt met zeefdruktechniek gedaan. Hierbij wordt een sjabloon op het PVC gelegd en daar wordt gaas (de zeef) overheen gespannen. De inkt wordt hierop gegoten en met een rakel verdeeld over de zeef. Deze druktechniek wordt volledig met de hand gedaan en elk venster wordt na het drukken gecontroleerd op kwaliteit voordat deze in het droogrek gelegd wordt. Dankzij deze techniek kun je enorm scherp en gedetailleerd drukken op oppervlakken met een structuur.

Er wordt niet alleen een gekleurd kader gedrukt. Voordat de kleur wordt aangebracht, wordt eerst een lichtgrijze onderlaag gedrukt, zodat de gekleurde laag zo helder mogelijk is en de magneetstrips niet doorschijnen aan de voorzijde. Daarnaast zijn de kaders bewust breder zodat deze op grotere afstand zichtbaar zijn, visueel dus!
 

Assemblage

Nadat de vensters zijn geproduceerd, plaatsen wij er met de hand passende magneetstrip achter. Deze strips worden op maat gesneden door onze knipmachine. Dit is een apparaat dat speciaal hiervoor is ontwikkeld. Het plakken van deze strips wordt tot op de millimeter nauwkeurig gedaan, zodat het document er exact in past en goed blijft zitten.

De volledige productie wordt dus met de hand gedaan. Iets wat uniek is in deze huidige markt van massaproductie uit Azië. Aandacht en vakmanschap maken onze vensters tot een product waar we enorm trots op zijn!
 

Het Productieproces

Hieronder is het productieproces in beeld gebracht.

Door de jaren heen..

Inmiddels hebben 8 kleuren en 3 mix-kleuren in 3 formaten, recent hebben we zelfs roze speciaal voor een klant gemaakt!

De magneetvensters zijn ook doorontwikkeld om op steeds manieren gebruikt te worden. We hebben bijvoorbeeld magneetvensters met een uitsnede. Dan kun je direct op een document schrijven, zonder deze eruit te halen.  

Mocht je documentatie willen plaatsen op een ondergrond die niet ijzerhoudend is, dus een deur of wand, dan kun je eerst zelfklevende ijzerhoudende folie hierop plakken en daarop het magneetvenster. Dan houd je de flexibiliteit wat betreft documentatie, maar kun je informatie letterlijk overal delen!

Met onze titelkaders kun je de documenten benoemen, zodat altijd duidelijk welk document waar hoort.

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen, ben je geïnteresseerd of heb je een leuke uitdaging voor me? Dan hoor ik het graag!


Brenda de Groot
Product Manager

brenda@visualworkplace.nl

Reageer op dit artikel