Home » Visual Management » Visual Management BLOGS » Agile Scrum » De 6 meest essentiële Scrum tools
De 6 meest essentiële Scrum tools
De 6 meest essentiële Scrum tools

De 6 meest essentiële Scrum tools

Je start met een nieuw project en gaat natuurlijk voor een succesvol resultaat. Uit ervaring weet ik dat projecten achteraf vaak duurder uitvallen dan begroot en dat er veel stress mee gemoeid gaat om het project succesvol af te ronden. Dit kun je eenvoudig tegengaan met de Agile projectaanpak Scrum. 

Om Scrum op de juiste manier in je bedrijf te implementeren is niet alleen voldoende kennis over Agile noodzakelijk. Om Agile Scrum echt te laten leven in jouw organisatie zou ik adviseren direct een goede start te maken en gebruik te maken van de juiste tools om de succesfactor van het ‘scrummen’ te vergroten. Op Scrum-artikelen.nl vind je allerlei essentiële artikelen voor jouw project. Hieronder zet ik de top 6 meest essentiële scrumtools voor je op een rijtje zodat je een (visueel) sterke start kunt maken met Scrum: 

Magneet op maat Nike

1. Een maatwerk scrum whiteboard en/of maatwerk scrum magneten

Wanneer je aan de slag gaat met Scrum is toewijding zeer belangrijk. Ook het creëren van een vast Scrum ritme is essentieel. Wanneer je kiest om maatwerk producten aan te schaffen ter ondersteuning van de Scrum projectaanpak gaat dat, als je het mij vraagt, zeker zorgen voor een stok achter de deur om focus te blijven houden op het hanteren van de juiste aanpak. Bij Visual Workplace geloven we in de kracht van Visual Management, maar niet in standaard oplossingen. Samen met jou als onze klant bespreken we wat mogelijk is en brainstormen we over de beste eindoplossing. Elk ontwerp dat we maken voor een visualisatiebord of een maatwerk magneet is daardoor uniek.

Maatwerk magneten Kanban Scrum

Wanneer je gebruik maakt van een op maat gemaakt Scrum takenbord of kanban whiteboard zorgt dat niet alleen voor meer betrokkenheid en herkenning, maar werkt het ook nog eens erg motiverend omdat alle onderwerpen waarmee jouw organisatie in de Scrum aanpak werkt, op het bord zichtbaar zullen zijn. Een maatwerk Scrum takenbord schept overzicht en werkt aanstekelijk. Bekijk hier de diverse voorbeelden van Scrum whiteboarden die we gemaakt hebben.

Liever maatwerk (Scrum) magneten? Dat kan natuurlijk ook. Deze zorgen voor een persoonlijk tintje, meer betrokkenheid en herkenning. Met maatwerk magneten kun je jouw visualisatie proces ondersteunen met bijvoorbeeld een huisstijl item. Alle ontwerpen, vormen en kleuren zijn mogelijk! Voor maatwerk magneten of een maatwerk Scrum whiteboard vraagt u hier eenvoudig en snel een offerte aan.

Scrum whiteboard magneten

2. Magnetische whiteboard scrumcards

Ook een must zijn de Magnetische whiteboard Scrumkaarten. Op Magnetische Scrum kaarten noteer je de user story tasks. In plaats van papier post-its  en brown paper te gebruiken tijdens de Scrum projectaanpak, ga je voor een duurzamer alternatief. Je plaatst overschrijfbare Scrum magneten op je bedrukte of blanco Scrum whiteboard en gaat aan de slag met de Scrum Sprint! Het voordeel van magnetische Scrum kaarten is dat ze goed beschrijfbaar zijn, goed op een whiteboard blijven kleven en herbruikbaar. Deze magneten vind ik echt onmisbaar bij Scrum!

Magnetische rechthoeken close up

3. Beschrijfbare magneten

Tijdens de Scrum Sprint wil je toelichting geven op de user stories die gevisualiseerd zijn op het whiteboard. De magnetische tekstballonnen zijn daarvoor zeer geschikt. Ook leuk op de magnetische tekstwolken: motiverende quotes delen om je collega’s te motiveren. Wil je een duidelijke visuele status meegeven aan een user story? Dan kunnen magnetische smileys, overschrijfbare rechthoeken of vierkanten de uitkomst bieden.

 

Matrix tape, indelingstape (effen keur)

4. Indelingstape

Je hebt een blanco whiteboard en wilt deze graag gaan gebruiken tijdens de Scrum sprint of Kanban projectaanpak. Je wilt je whiteboard verdelen in verschillende kolommen om statussen te koppelen aan de user story cards op het whiteboard. Dit doe je met matrixtape, ofwel indelingstape. De indelingstape is verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren: zwart, rood, geel, groen en blauw. Zorg ervoor dat je altijd een kleur kiest die bij de kleuren uit jullie huisstijl past, dit werkt betrokkenheid op.

 

Magnetisch titelkader A4 (alle kleuren)

5. Titelkaders & magnetische opschriftstroken

Maak duidelijk onderscheid in statussen en kolommen en creëer overzicht met magnetische titelkaders, c-profielen of opschriftstroken. Door deze documenthouders te gebruiken, geef je op een professionele wijze een titel of onderwerp mee aan de user stories of documenten die onder de kaders gevisualiseerd zijn. Titelkaders zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en formaten.

 

Scrum planning poker

6. Scrum Planning Poker kaarten

Moeite met het maken van een realistische Scrum planning voor de komende sprint? Scrum Planning Poker kan daarbij helpen. De Product Owner legt een user story op tafel en vervolgens legt elk Scrumteam lid zijn of haar gekozen kaart gesloten neer. Zodra de Product Owner een seintje geeft, draait elk lid zijn/haar kaart en onderbouwen degene met de hoogste en degene met de laagste scoren hun keuze. Het spel wordt net zolang gespeeld tot elk teamlid dezelfde waarde heeft gekoppeld aan de user story. 

Om het Scrum whiteboard of Kanban bord op een visueel sterke manier in te delen, kun je natuurlijk nog verschillende andere producten uit ons assortiment gebruiken. Wil jij graag advies over hoe Visual Management het Scrum of Kanban project kan ondersteunen? Wij helpen je graag verder! Laat een reactie achter of neem contact met ons op om te ontdekken wat Visual Management voor jouw project kan doen.

Let’s Scrum!

Reageer op dit artikel