Home » Visual Management » Visual Management BLOGS » 5S Werkplekorganisatie » 'Haal dat plakband nou eens van de muur af!'
'Haal dat plakband nou eens van de muur af!'
'Haal dat plakband nou eens van de muur af!'

'Haal dat plakband nou eens van de muur af!'

Op een 5S georganiseerde werkplek hebben alle materialen een vaste plaats en zijn overbodige materialen afwezig. Dit na te streven in de praktijk is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Niet elke ruimte biedt immers de mogelijkheid voor het plaatsen van markeringen op vloeren of wanden. Ook voor documenten en foto’s ter ondersteuning van de standaardisering van werkprocessen is vaak geen permanente plaats in de werkomgeving. Dat resulteert er bijna altijd in dat dergelijke documenten op een zeer praktische en tijdelijke manier op de dichtstbijzijnde wand geplaatst worden door middel van, jawel, plakband.

Plakband op het raam

Het gebruik van plakband op wanden en vloeren is in productieomgevingen niet bepaald een groot succes gebleken. Toch heb ik in veel bedrijven mogen aanschouwen dat er toch heel vaak voor deze oplossing gekozen wordt. Het resultaat: vlak na het bevestigen is het resultaat van het opgeplakte document nog enigszins om aan te zien. Echter komt er na verloop van tijd steeds meer plakband los te hangen en trekken documenten krom door verschillende tegenwerkende omgevingsfactoren (lees: stof en vocht). Is het document of de foto dan nog steeds goed zichtbaar? Laat deze praktische oplossing een positieve indruk achter bij bezoekers, auditoren, management en medewerkers? Het antwoord is nee. Kortom: het gebruik van plakband voor het visualiseren van belangrijke documenten is een doorn in het oog van iedereen die visual management een warm hart toedraagt.

Plakband op de muur

Oplossingen

Gelukkig zijn er verschillende oplossingen om deze plakband-chaos in de werkomgeving tegen te gaan: de zelfklevende 5S pocket of het zelfklevende magneetfolie met magneetvenster.
 

Zelfklevende 5S Hoes
De zelfklevende 5S pocket is een kunststof hoes waarin documenten en foto’s op een professionele manier gevisualiseerd kunnen worden, afgeschermd van omgevingsinvloeden.

Met zelfklevend magneetfolie inclusief magneetvenster maakt u gemakkelijk al uw oppervlaktes magnetisch. U plaatst allereerst de zelfklevende magneetsheet op de gewenste plaats en vervolgens visualiseert u met het magneetvenster direct uw documenten of foto’s. 


Zelfklevend magneetfolie A4 voorbeeld 
Met de 5S hoes en met het zelfklevende magneetfolie kunt u de volgende informatie op een professionele, hygiënische en visueel sterke manier presenteren:

  • Foto’s ten behoeve van de werkplek organisatie;
  • Instructies (EPL’s);
  • Werkplekeisen;
  • Enzovoort…

De beide producten bieden de mogelijkheid eenduidig informatie te presenteren en zijn te bevestigen onder alle omstandigheden en op alle ondergronden. Help ook mee om plakband uit te bannen! Succes ermee.

Zelfklevend magneetfolie A4 voorbeeld
Reageer op dit artikel