Home » Visual Management » Visual Management BLOGS » Visual Management » De kracht van de smiley magneet op de werkvloer
De kracht van de smiley magneet op de werkvloer
De kracht van de smiley magneet op de werkvloer

De kracht van de smiley magneet op de werkvloer

 “Wat doe je eigenlijk bij Visual Workplace?”

Die vraag krijg ik regelmatig. Wanneer ik vertel dat ik o.a. smiley magneten verkoop aan diverse grote bedrijven word ik met grote, vragende ogen aangekeken. Altijd een leuke reactie waar ik graag antwoord op geef.

Magnetische smileys (Visuele tools)

Visuele tools

Elke week kom ik bij diverse organisaties in verschillende sectoren en mag ik een kijkje in de keuken van hun werkprocessen nemen. Ik ben daar om advies te geven over o.a. Visual Management Tools. Al snel spar ik over o.a. onderwerpen als 5S Werkplekorganisatie, Doelstellingen visualiseren, Lean Tools zichtbaar maken, Verbeterborden en Dagstarts. Allemaal oplossingen/ producten die een werkplek visueler en daardoor krachtiger maken.

Smiley magneten :-)

Een van de tools die weinig uitleg behoeft is de smiley magneet.

De kracht van deze smiley magneet op de werkvloer is ongekend. Ik zou ‘m binnen ons eigen team niet willen missen. De smiley is flexibel inzetbaar en voelt zich enorm thuis op communicatieborden, doelstellingenborden, nabij productie lijnen (machines) en ook planborden. De drempel om deze visuele tool te gebruiken is laag, iedereen is bekend met een smiley en weet wat er wordt bedoeld. Bovendien spreekt een smiley alle talen. Communiceren middels deze magneet is dus kinderspel.

Magnetische smiley

Kleur legenda (opties)

 • De groene smiley kan gebruikt worden voor bijv. een behaalde doelstelling of een bepaalde actie welke succesvol is opgepakt
 • Een gele smiley kan je inzetten voor doelstellingen die niet geheel behaald zijn, het kan ook staan voor ‘neutraal’ of een bepaalde actie staat nog op on hold  
 • De rode smiley kan staan voor teleurstelling, acties die niet zijn opgepakt of een doelstelling die niet is behaald

Krachtig

Door het inzetten van de smiley ziet iedereen in één oogopslag hoe het ervoor staat m.b.t. een bepaalde taak of kpi. Hierdoor worden resultaten in één oogopslag inzichtelijk. Je creëert hierdoor o.a. meer betrokkenheid en inzicht.

Kortom, de kracht van een smiley reikt verder dan alleen het uitdrukken van een emotie. De magneet is praktisch, multi-inzetbaar, kosten efficiënter, internationaal, laagdrempelig en verhelderend in vele opzichten.

Mark Kroes (Continious Improvement | Vitens)

Mark heeft binnen Vitens een Verbeterbord geintroduceerd inclusief smiley magneten om statussen te visualiseren.

Zijn mening over visuele tools; "De impact van Visual Management is dusdanig dat elk signaal een richting geeft. Het gaat goed, slecht of er is aandacht nodig. De afwezigheid van visual management geeft een soort richtingloze onrust."

NEW! | Dubbelzijdige smiley magneten

Een dubbelzijdige smiley magneet is ook nog eens veilig(er) als je het bekijkt vanuit Food Safety. Dit omdat je slechts met één magneet werkt. De magneet hoef je slechts om te draaien. Geen losse magneten meer in een bakje, geen losse magneten die kwijtraken. Een groene zijde voor succes, een rode zijde voor teleurstelling.

Sparren met Marloes?

Doet ze graag :-)

marloes@visualworkplace.nl | +31 (0)24 82 00 265

Dubbelzijdige magneten (smiley magneet, duim magneet, check/ kruis magneet, pijl etc.)
Reageer op dit artikel
 •  
  7 oktober 2020 | 21:48 Gast: Marco Hersmis
  reageer op dit bericht

  Dubbel zijdige 🧲 Zijn ideaal! ❤️💚

  •  
   8 oktober 2020 | 08:46 Gast: Team Visual Workplace
   reageer op dit bericht

   Hi Marco,
   Wat fijn dat je hier zo enthousiast over bent! :-)