Home » Visual Management » Visual Management BLOGS » 5S Werkplekorganisatie » Welke vloertape of vloermarkering wij adviseren?
Welke vloertape of vloermarkering wij adviseren?
Welke vloertape of vloermarkering wij adviseren?

Welke vloertape of vloermarkering wij adviseren?

INFO en advies

Duidelijke vloerbelijning is essentieel voor een georganiseerde en veilige 5S werkplek. Het is de ideale oplossing omdat het duurzaam blijft zitten, eenvoudiger is aan te brengen dan verf en uitstekend verwijderd kan worden. Daarom bieden wij een breed assortiment tape aan van diverse typen, kleuren en afmetingen.

Wij hebben gekozen voor tesa®, Brady® en DuraStripe® omdat elke omgeving unieke kenmerken heeft en wij voor iedere situatie het juist product willen adviseren.

Download onze unieke INFOSHEET:

Tesa, Flex, Vloertape

Vloermarkeringstape, tesa, vloertape

tesa flex ® is een geplastificeerde PVC-tape gecoat met een kleefmassa van rubberhars, welke een goede hechting op veel verschillende oppervlakken mogelijk maakt. Eenmaal verwijderd blijven er geen resten achter, waardoor de tape ideaal is voor tijdelijk gebruik in gebouwen.

Brady, ToughStripe, Vloertape

Brady, ToughStripe, Vloertape

ToughStripe vloermarkeringstape is gemaakt van polyester met een uitermate sterke kleefstof. Het hoogglanzende oppervlak is bestand tegen heftruckverkeer zonder dat het scheurt of omhoog komt.

Brady, ToughStripe MAX, Vloertape

Brady, ToughStripe MAX, Vloertape

ToughStripe MAX is ontworpen om slijtage te weerstaan in zones met intensief verkeer waar vaak schuif- of trekkrachten voorkomen. De tape is dikker voor meer weerstand tegen krassen en beschadiging in zones met intensief (draaiend) verkeer. De tape is duurzaam in zones met verkeer van heftrucks en industriële voertuigen, ook dankzij de afgeschuinde randen.

DuraStripe, Mean Lean, Vloertape

DuraStripe, Mean Lean, Vloertape

De beste oplossing voor vloerbelijningen in een omgeving met veel palletverkeer en licht werkverkeer. Deze tape hecht het best op gladde en/of nieuwe vloeren. Dankzij de gladde toplaag is deze tap minder gevoelig voor draaiend verkeer en onderhoudsvriendelijk.

DuraStripe, Supreme V, Vloertape

DuraStripe, Supreme V, Vloertape

De beste oplossing voor vloerbelijningen in een omgeving waar de vloer niet egaal of beschadigd is. De tape is geschikt voor ruwe en/of slechte vloeren met eventuele scheuren of beschadigingen. Het is bestand tegen licht werk- en palletverkeer. Dankzij de anti-slip toplaag heb je ook in natte omgevingen een goede grip.

DuraStripe, Xtreme, Vloertape

DuraStripe, Xtreme, Vloertape

De beste oplossing voor vloerbelijningen in een omgeving met (zwaar) heftruckverkeer. Deze tape hecht het best op gladde en/of nieuwe vloeren en is bestand tegen zwaar werkverkeer. Dankzij de gladde toplaag is deze tape minder gevoelig voor draaiend verkeer en onderhoudsvriendelijk.

Vloertape, vloermarkeringen, vloerbelijning

Unieke KENMERKEN

Voor iedere ondergrond, ieder gebruik een optie

Elk merk en type tape heeft zijn unieke kenmerken, hieronder kun je in een overzicht zien op welke kritieke punten wij de diverse tapes hebben getest en beoordeeld. Hoe meer stippen de tape toebedeeld heeft gekregen, hoe beter deze tape geschikt is voor het betreffende kritische punt.

Uiteraard is er niet één tape die op alle punten maximaal scoort. Het is van groot belang om te kijken hoe de omgeving eruit ziet waar je vloermarkering toe wilt passen en wat het gebruik ervan zal zijn. Op basis van onderstaand overzicht kun je een objectieve keuze maken en de juiste tape kiezen. Slijtage door het schuiven van pallets blijft een risico. In deze situatie raden wij aan om met vormstukken zoals hoeken en/of T-stukken te werken.

KLEUREN & formaten

Verschillende opties en varianten

Vloermarkering is in een breed scala aan kleuren beschikbaar. Deze kleuren zijn nodig om diverse functies aan te duiden, denk bijvoorbeeld aan looppaden, het markeren van plaatsen of het aanduiden van gevaarlijke situaties.

Gebruik niet meer kleuren dan nodig is en blijf hier ook consistent in door het gehele bedrijf heen. Tape met één kleur wordt vaak gebruikt om zones af te bakenen en verkeerswegen duidelijk te maken (voor voetgangers of bestuurders). Met tweekleurige tape maak je duidelijk dat je een obstakel of een gevaarlijke zone betreedt.

Extra advies?

Extra hulp en advies nodig? Daar zijn we voor. Je kunt contact opnemen met onze collega Brenda de Groot en je persoonlijk laten adviseren.

+31 (0)24 82 00 265
brenda@visualworkplace.nl

Reageer op dit artikel