Montage TIPS - Visuele Tools
Montage TIPS - Visuele Tools

Montage TIPS - Visuele Tools

Als Productmanager ben ik altijd bezig met het optimaliseren van de schaduwborden als totaalpakket. Dat betekent dat wij onze montage-mogelijkheden ook continu blijven verbeteren. De montage van een schaduwbord kan op meerdere manieren. Wij bieden de juiste bevestigingsmaterialen aan, op basis van de ondergrond, omgeving en wensen van onze klanten.

Om meer inzicht te geven in deze mogelijkheden, licht ik de opties graag toe:

1.     Potmagneten
2.     RVS afstandhouders (bouten/moeren)
3.     RVS Afstandhouders borderflex (bouten/moeren)
4.     RVS klemmen
5.     Directe wandbevestiging (schroeven/pluggen)
6.     Verrijdbaar in frame

Potmagneten

1. Potmagneten

Technisch gesproken; potmagneten zijn zoals de naam al doet vermoeden, sterke neodymium magneten verwerkt in een stalen pot. De stalen pot versterkt het magnetische veld waardoor deze sterker wordt dan de losse magneten die erin verwerkt zijn.

De potmagneet uit ons assortiment heeft een rubberen coating om krassen op de ondergrond te voorkomen en zorgt ervoor dat deze minder snel kan schuiven.

Wanneer een schaduwbord op een ijzerhoudende ondergrond wordt geplaatst, zijn potmagneten de ideale oplossing. Je hoeft namelijk niet te boren in de wand, je kunt het bord altijd van de wand halen om te verplaatsen of in het geval van reiniging.

De voorwaarden om deze magneten te gaan gebruiken zijn:

  • De ijzerhoudende ondergrond dient minstens 1cm dik te zijn
  • Het aantal potmagneten wordt bepaald op basis van het gewicht van het paneel en de items op het schaduwbord
RVS Afstandhouders (bouten/moeren)

2. RVS Afstandhouders (bouten/moeren)

Om te voorkomen dat er veel gaten in de ondergrond geboord worden en/of wanneer er achter een schaduwbord gereinigd moet (kunnen) worden, zijn afstandhouders een goede keuze. Wij hanteren RVS afstandhouders met een diameter van 15mm en de wandafstand is 25mm.

Op basis van de afmetingen van het schaduwborden, zullen wij het juiste aantal afstandhouders adviseren. Daarbij leveren we de benodigde schroeven en pluggen en voor de benodigde haken de bouten en moeren.

3. RVS Afstandhouders borderflex (bouten/moeren)

Wanneer een visualisatiebord of ander (signing)paneel opgehangen moet worden, kun je hiervoor ook afstandhouders borderflex gebruiken. Het voordeel hiervan is dat er geen gaten in het paneel geboord hoeven worden. Wij hanteren RVS afstandhouders met een diameter van 18mm en de wandafstand is 16mm.

Op basis van de afmetingen van het paneel, zullen wij het juiste aantal afstandhouders adviseren. Daarbij leveren we de benodigde schroeven en pluggen.

RVS klemmen

4. RVS klemmen

In de meeste gevallen is muurbevestiging de beste. In sommige gevallen is het handig om het bord gemakkelijk van de muur te kunnen verwijderen. Hiervoor is een speciaal schaduwbord ophangsysteem ontwikkeld waarbij je hebt bord klemt. Hiervoor zijn er geen boorgaten in het schaduwborden nodig. Een set bestaat uit vier ophangprofielen en is geschikt voor een bord met een maximale afmeting van 90x185cm. Is het bord groter, dan adviseren wij het juiste aantal uiteraard.

Directe wandbevestiging

5. Directe wandbevestiging (schroeven/pluggen)

Wanneer de tools die op een schaduwbord komen zwaar zijn, denk bijvoorbeeld een omstelapparatuur, dan is de beste manier van montage om alles aan de ondergrond te bevestigen. Dat bekent dus dat zowel het bord én de haken met schroeven en pluggen gemonteerd worden. Hierdoor ‘hangt’ het gewicht van de tools niet aan het bord zelf, maar aan de wand.

Verrijdbaar in frame

6. Verrijdbaar in frame

Een schaduwbord hoeft niet per definitie gemonteerd te worden aan een wand. Wanneer er geen ruimte is, of je graag flexibel blijft dan is een frame de juiste oplossing.

Deze worden maatwerk per order geproduceerd in RVS of (gecoat) staal en kunnen zowel verrijdbaar als met grondmontage worden geleverd.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Wij brainstormen graag en denken met je mee over de beste opties.
Maatwerk leveren en advies geven is wat we doen :-).

Reageer op dit artikel