Home » Ontdekken & Inspireren » Wellant College (Montfoort)
Wellant College (Montfoort)
Wellant College (Montfoort)

"Even weg" borden | Wellant College Montfoort

Het Wellantcollege is de grootste groene onderwijsorganisatie van de Randstad en is een toonaangevende, professionele onderwijsinstelling met 27 vestigingen in Noord-Holland, Zuid-Holland en Midden-Nederland. Wellantcollege Montfoort  biedt VMBO onderwijs aan ruim 425 leerlingen in een groene leeromgeving. Grote en kleine dieren, planten en bloemen  kleuren het onderwijs groen in deze levendige school. De locatie beschikt over een prachtig kooklokaal, een groot technieklokaal, een nieuw open leercentrum en een gezellige kantine.  

Wellant College Montfoort

"Leerlingen zijn op verschillende locaties in en buiten school aan het werk"

Op deze school wordt competentiegericht onderwijs gegeven. Dat betekent, dat in een veelzijdige leeromgeving , tijdens prestatietijd, veel  leerlingen tegelijk op verschillende locaties in en buiten de school aan het werk zijn.  Voor de docenten is het overzicht soms zoek.  

Jeanne van Jaarsveld, docent en mentor op de school, benaderde Visual Workplace of er voor die “tijdelijke afwezigheid “ geen overzichtelijke oplossing bedacht kon worden. Het idee voor het  “Even weg" bord ontstond. Met behulp van dit bord  hebben de docenten een overzicht van waar de leerlingen zich op dat moment bevinden. 

"Het idee kwam vanuit de leraren maar de uitwerking, het ontwerp en de adviezen kwamen vanuit Visual Workplace. Ze begrepen wat de functionaliteit van een bord moest zijn".

"In één oogopslag is duidelijk waar iemand naar toe is"

De "Even weg" borden werken zoals ze bedoeld zijn. Iedere leerling heeft een eigen magnetisch naambordje en schuift zijn of haar naam onder het onderdeel, waar hij/ zij zich op dat moment bevindt. Een perfecte oplossing, waarbij in één oogopslag duidelijk is waar iemand naar toe is. "Het bord brengt overzicht en rust tijdens de lessen. Ook creeert het betrokkenheid en verantwoordelijkheid bij de leerlingen. Een perfecte oplossing."

Na een test met een tweetal borden, volgde al snel een uitrol over de gehele school.